
שוק העסקים בישראל עמוס לעייפה. אבל שיווק עסקים ארצות הברית? זה סיפור שונה לחלוטין. לא עוד קהל שבוי, אלא זירה עולמית עם חוקים משלה.
שיווק מולטי-לאומי: הפיתוי האמריקאי
שוק העסקים בישראל רווי ברובו. כל יועץ, כל מומחה, כל ספק שירות נתקל בשאלה הקבועה: האם לגדול או להתרחב מעבר לים? כשהאופציה של
שיווק עסקים ארצות הברית עולה, אצל רבים נדלקות מיד נורות של "פוטנציאל אינסופי" ו"דולרים ירוקים". כדאי לבחון את זה לעומק.
האמת? גודל השוק הוא לא תמיד הגורם המכריע. נכון, אמריקה גדולה. יותר מדי גדולה. זה לא אומר שקל לחדור אליה, ובטח לא שאין שם מספיק אנשי שיווק מצוינים. בדיוק ההיפך.
זה לא ששם אין אנשים שיודעים לעשות שיווק. יש ועוד איך. הרבה יותר ממה שאתה חושב.
מה ההבדל בין שוק רווי לשוק אינסופי?
- כן: בישראל, מדובר במאבק על כל לקוח.
- כן: בארה"ב, הפרוסה גדולה יותר, אבל התחרות אגרסיבית יותר.
- לא: שוק גדול שווה הצלחה אוטומטית.
- לא: שוק גדול אומר עלויות כניסה נמוכות יותר.
העלויות הנסתרות הן החלק שרובנו מפספסים כשחושבים על שיווק עסקים ארצות הברית. זה לא רק תרגום לאנגלית. תרבות עסקית אחרת, רגולציה שונה, ובעיקר, תחרות עזה על כל פיסת תשומת לב. אתה צריך לדבר בשפה שלהם, להבין את הניואנסים התרבותיים. זה לא פשוט, וזה עולה כסף. הרבה כסף.
מניסיוני, אם אתה עדיין לא מנצל את הפוטנציאל בשוק המקומי, ובישראל יש קרוב ל-700 אלף בעלי עסקים, אולי כדאי שתשקיע את האנרגיה והכסף קודם כל כאן. יהיה לך הרבה יותר קל להשיג לקוחות קרובים הביתה. דולרים זה יפה, אבל שקל שמגיע הביתה, שווה לא פחות.
התחרות בשוק העולמי: מה מצפה לכם?
שוק השיווק בישראל אולי נראה רווי, אבל האמת? זה משחק ילדים ליד מה שקורה באמריקה. כשמדברים על שיווק עסקים ארצות הברית, מדברים על מגרש משחקים אחר לגמרי. אתה צריך לשאול את עצמך: האם אני מוכן לתחרות עם המפלצות הגדולות?
רוב היועצים רואים במעבר לארה"ב יעד נוצץ. אני אומר לך, זה הרבה יותר מסתם נוצץ.
- לא מספיק להיות "טוב".
- כן צריך להיות "יוצא דופן".
- לא מספיק להתייעץ.
- כן צריך להיכנס לעומק.
הייחודיות הישראלית, שאנחנו כל כך גאים בה כאן, היא חרב פיפיות שם. מצד אחד, הישראלים ידועים ביצירתיות ובחשיבה מחוץ לקופסה. זה יתרון. מצד שני, הפחות פורמלי והיותר ישיר שלנו? יכול להתפרש כחוסר מקצועיות או חוסר הבנה בניואנסים תרבותיים. שם הכל עובד אחרת. צריך ללמוד את השוק מחדש.
האמת, המומחיות שלך, עד כמה שהיא מעולה כאן, לא בהכרח תספיק לשוק הבינלאומי כפי שהיא. שם, הסטנדרטים אחרים, תקציבי הענק משנים את חוקי המשחק, והתחרות היא על כל פסיק. אתה צריך להבין את השוק, את קהל היעד, את הרגולציות. זה לא קופרייט פה, זה מדע. יש מקצוענים, והם יודעים שיווק. אל תתייחס לזה בקלות דעת. לפני שאתה קופץ למים העמוקים, תחשוב מי המרמוטות שאיתן תתחרה.
פוטנציאל השוק הישראלי: האם מיציתם אותו?
שוק העסקים בישראל עלול להיראות קטן בהשוואה לענקיות כמו ארצות הברית. אבל בואו נהיה רגע כנים פה. האם באמת מיציתם את כל הפוטנציאל שיש כאן?
ישראל היא ביתם של למעלה מ-700 אלף עסקים פעילים. זה נתון מדהים. כמה לקוחות, באמת, אתם צריכים כדי לשגשג? כמה כאלה באמת יכולים להכניס לכם את המחזור הרצוי? רוב העסקים, גם הגדולים, לא משרתים אפילו חצי אחוז מהפוטנציאל הזה. למה לרוץ כל כך רחוק?
היתרונות של השוק המקומי ברורים. שפה ותרבות משותפים, קלות בהשגת לקוחות, נטוורקינג נגיש. פה, אתה מבין את הניואנסים הקטנים. מה באמת מניע ישראלי לקנות? מה הוא צריך? זה יתרון תחרותי אדיר שאין לו תחליף.
אני אף פעם לא מצליח להבין אתכם שאתם חושבים שאם יש משהו שלא עשיתם בארץ, אתם יכולים לעשות שם. ואם עשית פה בארץ, אז מה, חסרים פה לקוחות? יש בארץ 700 אלף בעלי עסקים. אם אתה עדיין לא נותן שירות לפחות ל-600 אלף מהם, יש מספיק פוטנציאל פה בארץ.
(ציטוט של אלעד, נשאר בדיוק כמו שהיה)
לפני שקופצים למים העמוקים של שיווק עסקים ארצות הברית, כדאי לשאול: האם באמת סחטתם כאן כל טיפה של פוטנציאל? יש פה מספיק הזדמנויות בשבילכם. המחיר בדולרים נשמע מפתה, אבל אל תשכחו את המאמץ האדיר שצריך להשקיע בבניית אמון וקשרים מעבר לים.
המיתוס על "תשלום בדולרים": האם הוא מדבר בעד עצמו?
שוק השיווק בישראל מלא עד אפס מקום? אולי. אבל שיווק עסקים בארצות הברית? זה משהו אחר לגמרי. במקום עוד פנטזיות על דולרים נוצצים, כאן מדברים על עובדות בשטח.
"אמריקה גדולה, שם משלמים בדולרים, בטח שווה להשקיע", נשמע מוכר? זו סוג של אגדה אורבנית שלא תמיד עומדת במבחן המציאות. נכון, קבלת תשלום בדולרים נשמעת אטרקטיבית, בטח עם שער חליפין שעולה ויורד כמו רכבת הרים, אבל האם זה באמת הגורם היחיד שצריך להנחות אותך?
רוב היועצים רואים את הדולר. האמת, אני רואה את המספרים האמיתיים.
קודם כל, עלויות מחייה ותפעול בארצות הברית גבוהות משמעותית. זה מתבטא גם בעלויות השיווק. קמפיין שפה בארץ יעלה לך X שקלים, שם הוא יכול להגיע בקלות ל-X כפול שלוש או ארבע. תחרות מטורפת. זה משנה את כל משוואת הרווחיות.
- לא רק דולרים בוואקום.
- כן: מחיר קמפיין פרסום גבוה משמעותית.
- כן: עליות משרדים ורגולציה.
- לא: הצלחה אוטומטית כי "דולר".
אתה צריך להסתכל על התמונה הגדולה. מעבר למטבע, יש היבטים קריטיים אחרים שאתה פשוט חייב לשקול כשאתה חושב על שיווק עסקים ארצות הברית:
- בניית אמון וקשרים: מדובר בתרבות עסקית אחרת לגמרי.
- רגולציה ומיסוי: מסובך הרבה יותר מבישראל.
- מרחק גאוגרפי ופערי שעות: משפיע על ניהול יומיומי.
- תחרות מקומית אדירה: לא חסרים שם מי שמספקים שירותים כאלה.
"אם אתה חושב שחסרים לך לקוחות בארץ, ואתה לא נותן שירות לפחות ל-600 אלף בעלי עסקים מתוך 700 אלף שיש בישראל, אז יש לך המון פוטנציאל פה."
(ציטוט של אלעד, נשאר בדיוק כמו שהיה)
אם אתה מתכנן להרחיב את הפעילות שלך, הדרך לשם לא עוברת אוטומטית "דרך אמריקה בגלל הדולר". היא עוברת דרך תכנון אסטרטגי מדוקדק והבנה עמוקה של השוק. אחרת, אתה עלול למצוא את עצמך "מרוויח בדולרים" אבל מפסיד הרבה יותר.
ההכנה הנדרשת לשיווק בינלאומי: מה צריך לבדוק?
שוק העסקים בישראל תחרותי. זה נכון. אבל אם אתה חושב לשווק בארצות הברית? שם המשחק אחר לגמרי.
אני אומר לך, קודם כל תבדוק לעומק. אל תקפוץ למים בלי מצנח.
האמת, רוב העסקים מסתכלים על גודל השוק האמריקאי ונכנסים לאופוריה. זאת טעות.
השקעה של זמן וכסף בשיווק עסקים ארצות הברית דורשת בדיקה מקיפה, ולא רק "כי משלמים שם בדולרים". זה נשמע מושך, אני יודע. אבל זה יכול להיות בור בלי תחתית אם לא מגיעים מוכנים.
אם המוצר או השירות שלך לא עונה על צורך אמיתי שם, כל השיווק הכי טוב בעולם לא יעזור.
- לא מספיק שהמוצר "טוב".
- כן צריך שיהיה לו התאמה מובהקת לקהל היעד האמריקאי.
- לא כל מה שעובד בישראל יעבוד שם.
- כן חייב להבין את התרבות העסקית והרגולציה המקומית.
ההתאמה התרבותית זה קריטי. מה שעובד בארץ, מיצוב, מסרים ותמחור, יכול להתפרש לגמרי אחרת מעבר לים.
כמה פעמים ראינו חברות ישראליות מנסות לשחזר קמפיין מקומי בחו"ל ונכשלות בגלל חוסר הבנה. אל תהיה אחד מהם.
ומה עם הרגולציה? זה לא צחוק. יש דרישות חוקיות ספציפיות, תקנות פרסום, הגנת צרכן שמשתנות ממדינה למדינה ואפילו בין ערים. לדוגמה, במדינות מסוימות יש חוקים נוקשים מאוד לגבי פרסום רפואי או פיננסי. אתה חייב להיות בקיא בכל אלה לפני שאתה מוציא דולר אחד על קמפיין שיווקי. אחרת, במקום להרוויח, אתה עלול למצוא את עצמך עם קנסות עתק.
סיכום: האם שיווק עסקים בארצות הברית הוא הצעד הנכון עבורכם?
שוק העסקים בישראל רווי. אבל אתם? אתם חושבים כבר על הדבר הגדול הבא. לא עוד חלומות, אלא ביצוע בשטח.
אז האם שיווק עסקים ארצות הברית הוא היעד הבא? האמת, השאלה הזו לא פשוטה. לפני שרצים לחצות את האוקיינוס, כדאי לשאול את עצמנו: האם אנחנו לא מפספסים הזדמנויות ממש כאן, מתחת לאף? מניסיוני, המעבר לשווקים בינלאומיים דורש הרבה יותר מהבנה בסיסית. הוא דורש מיקוד.
רוב העסקים מסתכלים רחוק.
אתם חייבים להביט גם קרוב.
לפני שאתם משקיעים זמן וכסף בהבנה של שוק זר, קחו כמה רגעים לבחון בכנות את השוק המקומי. בישראל לבדה יש יותר מ-700 אלף בעלי עסקים. עד כמה כבר הצלחתם למצות את הפוטנציאל העצום הזה? שיווק אפקטיבי כאן יכול להיות הרבה יותר פשוט, וההשקעה נמוכה יותר. אתם מכירים את התרבות. אתם מבינים את הניואנסים.
ברור, התשלום בדולרים נשמע מפתה. מאוד. אבל אל תתנו לזה לבלבל אתכם. העלות של שיווק עסקים ארצות הברית גבוהה פי כמה, התחרות אדירה, והמרחק התרבותי גדול. הקשיבו טוב.
"אני אף פעם לא מצליח להבין אתכם שאתם חושבים שאם יש משהו שלא עשיתם בארץ, אתם יכולים לעשות שם. ואם עשית פה בארץ, אז מה, חסרים פה לקוחות? יש בארץ 700 אלף בעלי עסקים. אם אתה עדיין לא נותן שירות לפחות ל-600 אלף מהם, יש מספיק פוטנציאל פה בארץ." (ציטוט של אלעד, נשאר בדיוק כמו שהיה)
בסופו של דבר, ההחלטה צריכה להיות מבוססת נתונים, לא רק על חלומות. מהם הסיכונים? מהם הסיכויים? אם אתה מחפש הרפתקה טכנולוגית, יש המון. אם אתה מחפש צמיחה יציבה ורווחית, התחל אצלך בבית.
שאלות נפוצות
האם שיווק בארצות הברית תמיד עדיף על שיווק בישראל?
כמה בעלי עסקים יש בישראל?
האם "דולרים" לבדם מצדיקים מעבר לשוק האמריקאי?
מה היתרון בשיווק מקומי בישראל?
מאמרים נוספים שיעניינו אתכם