
שוק הנדל"ן בישראל רותח, וכך גם הביקוש לשירותים משלימים. רוב הנועזים מסתכלים על רווחי הייטק, אבל מה עם השכרת פיגומים? זה משהו אחר לגמרי. זה עסק שדורש הון, אופי, מוסר עבודה, וראיית הנולד.
פתיחת עסק להשכרת פיגומים: האם זה כדאי?
שוק השכרת הפיגומים בישראל מלא עד אפס מקום. אבל להיכנס לתחום הזה היום? זה משהו אחר לגמרי. במקום הבטחות ריקות, כאן מדברים על נתונים בשטח.
בעבר, היו זמנים שבהם השכרת פיגומים הייתה עסק רווחי מאוד, עם יחסית מעט שחקנים בשוק. היום הסיפור שונה לחלוטין. כניסה של עשרות חברות חדשות שינתה את כללי המשחק והקשיחה את התחרות. הרווחיות, בתכלס, נשחקה.
האם יש עדיין כסף בפיגומים?
כן. אבל "יש כסף" זה לא אומר שקל להרוויח אותו. הרווחיות נמצאת היום בעיקר אצל מי שיש לו הון עצמי עצום, כזה שמאפשר להחזיק מלאי ציוד גדול מאוד, בלי תלות במימון יקר מדי.
- לא מספיק פיגום אחד או שניים.
- כן צריך עשרות טונות של ציוד.
- לא מתאים ל"אולי ננסה".
- כן דורש מחויבות מטורפת.
האתגרים בפני יזמים חדשים משמעותיים. אתה צריך המון כסף, קודם כל. בין חצי מיליון למיליון ש"ח זו רק ההתחלה, בשביל להיכנס בכלל למשחק הזה. בטח אם אתה חייל משוחרר, זו משוואה בעייתית.
השפעת המתחרים והלקחים מפרו-פיגום
האמת, סיפור ההצלחה של תומר לוי מפרו-פיגום הוא דוגמה מצוינת. הוא צמח מ-20 אלף ש"ח הכנסה לחודש למיליון ש"ח בחודש. אבל זה לא הפיגומים. זה תומר.
"תומר, בן אדם מקסים, מדהים, עוצמתי שאוהב ללמוד, מיישם 100% מהדברים האלה ולא מקטר כשקשה, עובד קשה."
(ציטוט של אלעד, נשאר בדיוק כמו שהיה)
הסיבה לכך היא שאחרי סיפורי הצלחה כאלה, השוק הוצף במתחרים. גם תומר עצמו, שרואה את התמונה המלאה, התפתח והתחיל לעסוק בעוד המון תחומים. המשמעות? הוא לא שם את כל הביצים בסל אחד של השכרת פיגומים.
אם אתה מחפש עסק קטן ויציב עם השקעה מינימלית, יש המון כאלה. אם אתה מחפש להצליח בתחום השכרת הפיגומים היום, תצטרך השקעה ענקית, קשיחות מנטלית, ויכולת להסתכל קדימה מעבר לתחום הפיגומים עצמו.
דרישות הון עצמי והלוואות בתחום הפיגומים
שוק השכרת פיגומים בישראל מלא עד אפס מקום.
אבל להיכנס אליו כחייל משוחרר בלי הון עצמי? זה משהו אחר לגמרי.
במקום הבטחות ריקות, כאן מדברים על ביצוע בשטח, ועל כסף.
אז כמה בדיוק צריך כדי שהחלום על השכרת פיגומים יהפוך למציאות? בוא נדבר במספרים אמיתיים.
כדי בכלל לשקול כניסה רצינית לתחום הזה, אתה מסתכל על השקעה ראשונית של בין חצי מיליון למיליון שקל. קל.
זה לא כולל את כל העלויות הנלוות. דיברנו על הציוד. אבל יש גם רכבים כבדים, עובדים מקצועיים, אחסון ושינוע.
- לא מספיק פיגומים.
- כן צריך מערך לוגיסטי שלם.
הלוואה גדולה, רווח בינוני
אתה חייל משוחרר. הלוואה של חצי מיליון או מיליון שקל שקולה למשכנתא על בית יוקרה. בדרך כלל, הבנקים לא ימהרו לתת סכומים כאלה ליזם ללא עבר מוכח ונכסים שישמשו כבטוחה.
קרנות שונות ליזמים הן אופציה, אבל גם הן דורשות תוכנית עסקית מבוססת, בטחונות, ובדרך כלל גם השקעה עצמית מינימלית.
היום אתה יכול להרוויח רק אם יש לך באמת הון עצמי מאוד מאוד גדול… ההלוואה שתצטרך… בין חצי מיליון למיליון קל. לא נראה לי משהו שמתאים לחייל משוחרר.
(ציטוט של אלעד, נשאר בדיוק כמו שהיה)
האמת? אם אתה מחפש רווח קל ומהיר, זה ממש לא המקום.
גם אם תצליח לגייס את ההון העצמי ואת ההלוואה, התחרות חסרת רחמים. כדי להרוויח באמת, צריך להעמיס המון ציוד ולעבוד קשה מאוד.
רוב היועצים אומרים לך "תחלום בגדול". אני אומר לך: תתחיל בקטן, תלמד את השוק. תבין את הדרישות.
אתה צעיר. יש לך זמן. אל תמהר להיכנס להרפתקה כלכלית שעלולה לסבך אותך לשנים ארוכות.
אם אתה מחפש עסק פשוט עם פחות סיכון, יש המון כאלה. אם אתה בכל זאת חולם על עולם הפיגומים, תצטרך לבוא עם כיסים עמוקים מאוד, או לצבור ניסיון והון לאורך זמן.
מודל ההצלחה המוכח בתחום: המקרה של תומר לוי
שוק הפיגומים, תאמין או לא, מוצף עד אפס מקום. כולם חושבים שהם מצאו את הדבר הבא.
אבל סיפור ההצלחה של תומר לוי? זה משהו אחר לגמרי.
לא עוד Powerpoint יפה, כאן מדברים על עשייה, ובעיקר: על צמיחה מטורפת.
תומר לוי מפרו-פיגום הוא דוגמה חיה למה שקורה כשמישהו מגיע עם נחישות אחרת. עזרנו לו לצמוח מפדיון של 20 אלף שקל בחודש, תבין, 20 אלף, למיליון שקל. מיליון! בזמן קצר יחסית. זה לא קרה במקרה.
אני אומר לך, זה לא רק הפיגומים. בוא נשים את הדברים על השולחן.
זה בנאדם. בנאדם שעובד מכל הלב.
למה הוא הצליח?
- כן לומד, בלי הפסקה, ועם ראש פתוח.
- כן מיישם 100% מהדברים שהוא לומד. בלי קיצורי דרך.
- לא מתלונן כשקשה. פשוט עובד יותר קשה.
- לא מחפש תירוצים, מחפש פתרונות.
הגישה הזו, והמון עבודה קשה, הביאו אותו למקום שהוא נמצא בו היום. בגלל הדרך "הישנה" של רווחיות בהשכרת פיגומים, היכולת שלו להעמיס המון ציוד במהירות נתנה לו יתרון עצום. לכן הרווחים הגבוהים.
ההצלחה של תומר, ואחרים כמוהו, שינתה את שוק הפיגומים לחלוטין. פתאום כולם ראו שיש פה כסף, וקמו המון חברות חדשות. תומר עצמו לא נח על זרי הדפנה, והיום הוא כבר מתעסק במגוון רחומים, נכנס לעולמות חדשים. הוא הבין שההזדמנויות משתנות.
"השוק יכול להתמלא, המתחרים יכולים לצוץ מכל כיוון, אבל אם אתה ממשיך ללמוד, ליישם ולעבוד קשה, תמצא את המקום שלך. תמיד."
(ציטוט של תומר לוי, נשאר בדיוק כמו שהיה)
תחרות בשוק הפיגומים ודרכים להתמודדות
שוק הפיגומים בישראל מלא עד אפס מקום. אבל השכרת פיגומים? זה משהו אחר לגמרי. במקום עוד חברה גנרית, כאן מדברים על בידול והתמדה.
בשנים האחרונות ראינו זינוק במספר החברות שקופצות לתחום. כולם רוצים נתח מהעוגה. זה מצב שמשנה את כללי המשחק באופן דרמטי. תחרות גוברת זה אומר שולי רווח קטנים יותר. זה גם אומר צורך עצום להתבלט.
אז איך מצליחים לבלוט בשוק כל כך רווי? התשובה לא נמצאת רק בציוד עצמו, אלא הרבה יותר בגישה. הלקוחות מחפשים מענה מלא, שירות מהיר ובעיקר, שקט נפשי. זה לא מספיק רק להביא פיגום. צריך להביא פתרון.
האמת, מניסיוני, מי שנחמד, לומד ובעיקר, מיישם 100% מהדברים כשהוא צריך להזיז את עצמו, הוא זה שבסוף מצליח. זה לא רק ציוד. זה האדם מאחורי העסק.
- לא מספיק להציע מחיר טוב.
- כן צריך להציע ערך מוסף.
- לא לקטר כשקשה.
- כן לעבוד קשה, מאוד.
כדי להישאר רלוונטיים, חייבים להבין את חשיבות היקף הציוד וההשקעה. אתה לא יכול "לדרוך במקום" ולקוות לטוב. חברה שרוצה להתפתח, חייבת להעמיס המון ציוד. זה דורש הון התחלתי משמעותי, בין חצי מיליון למיליון שקלים לפחות. זה לא צחוק.
האם יש עדיין מקום לצמוח בתחום כה רווי? התשובה היא חד משמעית: כן. אבל רק אם אתה מביא משהו מעבר. שירות פנומנלי, רמת זמינות גבוהה, ואולי אפילו התמחות בנישה ספציפית. השכרת פיגומים היא רק חלק מהמשוואה, השירות הוא ההבדל האמיתי.
סיכום והמלצות ליזמים בתחום הפיגומים
שוק הפיגומים בישראל מלא עד אפס מקום.
אבל עסק ב-השכרת פיגומים? זה משהו אחר לגמרי.
במקום עוד תוכנית עסקית שרוכבת על תיאוריות, כאן מדברים על ביצוע בשטח, ועל הנתונים האמיתיים.
האם זה שוק רווחי היום?
האמת, פעם הרווחיות הייתה גבוהה יותר באופן משמעותי. בשנים האחרונות, כניסת מתחרים רבים הורידה את מרווחי הרווח.
זה לא אומר שאין כסף. יש, אבל רק בתנאים מסוימים מאוד.
- לא: עסק קטן עם ציוד מוגבל.
- כן: עסק עם הון עצמי גדול ויכולת רכישת ציוד בהיקפים משמעותיים.
אם אתה שוקל כניסה לתחום, עליך להבין שמדובר בהשקעה ראשונית של למעלה מחצי מיליון שקלים. לרוב, מדובר בסכומים שנושקים למיליון שקל רק עבור הציוד הבסיסי.
תומר לוי מפרו-פיגום, למשל, הוא דוגמה להצלחה מסחררת.
"קודם כל צריך להבין שזה לא הפיגומים, זה תומר, בן אדם מקסים, מדהים, עוצמתי שאוהב ללמוד, מיישם 100% מהדברים האלה ולא מקטר כשקשה, עובד קשה. ולכן הבן אדם צמח מ-20 אלף למיליון בחודש, כן?"
(ציטוט של אלעד, נשאר בדיוק כמו שהיה)
מניסיוני, הוא הצליח כי הביא משהו שונה ובעיקר עבד קשה בטירוף, בלי להתבלבל.
החייל המשוחרר ותחום הפיגומים
חייל משוחרר שמסיים שירות עוד חמישה חודשים וחושב על עסק ב-השכרת פיגומים?
זה לא פשוט.
רוב היוזמות העסקיות דורשות הון ראשוני. כאן, ההון הנדרש הוא עצום.
לא נראה לי שמדובר במשהו שחייל משוחרר יכול לעמוד בו ללא הלוואה בנקאית גדולה שקשה לקבל, או משאבים משפחתיים משמעותיים.
אסטרטגיה למי שבכל זאת נכנס
אם בכל זאת החלטת שזה הכיוון שלך, הנה כמה נקודות למחשבה:
- הון עצמי: בנה בסיס כלכלי איתן. בלי הון מספיק, קשה לשרוד.
- התמקצעות: אל תהיה רק עוד אחד. מצא נישה, התמחה בה.
- עבודה קשה: זה לא שוק שקל להצליח בו בלי מאמץ לא מבוטל.
- חשיבה קדימה: תכנן מראש הרחבה לתחומים משיקים או נוספים. גיוון הוא מפתח.
תומר לוי, למשל, לא נשאר רק בפיגומים. הוא התפתח לעוד המון תחומים. אתה חייב ללמוד ממנו.
השורה התחתונה
אם אתה מחפש עסק קל עם רווחיות מיידית, יש המון כאלה. אם אתה מחפש אתגר משמעותי, דורש הון עצמי רב, והתמדה בלתי מתפשרת בתחום הפיגומים, זה בדיוק מה שאתה צריך.
חשיבה אסטרטגית והתפתחות מתמדת הם המפתח.
שאלות נפוצות
האם תחום השכרת הפיגומים עדיין רווחי?
כמה הון נדרש כדי לפתוח עסק להשכרת פיגומים?
האם עסק זה מתאים לחייל משוחרר?
כיצד השתנתה הרווחיות בתחום הפיגומים לאורך זמן?
מאמרים נוספים שיעניינו אתכם