מה קורה כשיש טנדר רישיון גימל הרכב רשום על שמי הפרטי אבל אני רוצה להכניס אותו כהוצאה בחברה

מה קורה כשיש טנדר רישיון גימל הרכב רשום על שמי הפרטי אבל אני רוצה להכניס אותו כהוצאה בחברה

שוק הרכבים המסחריים בישראל מלא עד אפס מקום באפשרויות. אבל כשמדובר בשילוב הוצאות טנדר בחברה כשהוא בבעלות פרטית? זה סיפור אחר לגמרי. לא עוד עוד מבוך בירוקרטי, כאן מדברים על ביצוע בשטח, כסף ביד.

טנדר ברישיון פרטי והכרת הוצאות בחברה: האפשרויות והמגבלות

שוק העסקים הקטנים בישראל מלא עד אפס מקום ביועצים פיננסיים. אבל קובי עמיגה? זה משהו אחר לגמרי. במקום עוד טבלאות אקסל מורכבות, כאן מדברים על ביצוע בשטח.

יש לך טנדר ברישיון ג', הרכב רשום על שמך הפרטי, ואתה רוצה להכניס את ההוצאות שלו לחברה בע"מ שבבעלותך. נשמע כמו תסבוכת בירוקרטית. אבל אני אומר לך, זה יותר פשוט ממה שנדמה.

רוב בעלי העסקים נרתעים מזה.
הוא רואה בזה הזדמנות לחסוך.

קודם כל, חשוב להבין שפחת על הרכב לא תוכל לדרוש. למה? כי הרכב לא רשום על שם החברה. פה יש מגבלה ברורה. מצד שני, ההוצאות השוטפות? בהחלט כן. כל מה שקשור לתדלוק, תיקונים, ביטוח, את אלה אפשר להכניס כהוצאות טנדר בחברה.

  • לא: פחת על הרכב.
  • כן: הוצאות תפעול שוטפות.

הבשורה הטובה ביותר היא שאין כאן סוגיית שווי שימוש. מדובר ברכב מעל 3.5 טון, ולכן לא תחויב בשווי שימוש של 2.48% (הסאגה המוכרת מתלוש השכר). וזה חיסכון משמעותי.

איך גורמים לזה לעבוד?

  1. הסכם שימוש חתום בין החברה לבינך.
  2. כל ההוצאות משולמות מפורשות על ידי החברה.
  3. רואה החשבון מכניס את זה כהוצאה מוכרת.

כמובן שיש צורך ברואה חשבון שמבין את הניואנסים האלה. הוא זה שידע להציג את הדברים נכון מול רשויות המס. שליטה מלאה על הוצאות, הכנסות, וניטור שוטף, זה המפתח. גם עם הוצאות טנדר בחברה.

"אם אתם גם רוצים לשלוט בכספים, לשלוט בנתונים, לשלוט בהוצאות ולשלם כמה שפחות מיסים, משאיר לכם פה קישור לקורס לפגוש את הכסף. רואה חשבון קובי עמיגה ואני ביחד נלמד אתכם איך לטפל בכספים בצורה הטובה ביותר כדי שתוכלו לפגוש כמה שיותר מהם."
(ציטוט של קובי עמיגה, נשאר בדיוק כמו שהיה)

פחת רכב: מדוע לא ניתן להכיר בו כשהרכב רשום על שם פרטי?

שוק רכבי העבודה בישראל מלא עד אפס מקום באפשרויות. אבל כשמדובר על הוצאות טנדר בחברה, זה משהו אחר לגמרי. במקום עוד התחכמות מסובכת, אנחנו מדברים כאן על המספרים היבשים.

פחת, בבסיסו, הוא ירידת הערך של נכס לאורך זמן. רכשת טנדר חדש? נפלא! אבל הוא לא שווה אותו דבר בעוד שנה או שנתיים. הפחת הוא בעצם ההכרה החשבונאית בירידת הערך הזו, דרך להטיב עם ההוצאות של העסק, כי הוא מקטין את הרווח החייב במס לאורך חיי הנכס. זה לגיטימי. זה נחוץ. אבל מה קורה כשבעלות הנכס, הטנדר במקרה שלנו, רשומה על שמך הפרטי ולא על שם החברה?

החוק ברור מאוד בנושא הזה: כדי להכיר בפחת, הנכס חייב להיות בבעלות מלאה של הגוף המבקש את ההטבה. אם הטנדר רשום על שמך הפרטי, החברה שלך אינה הבעלים החוקיים שלו. לכן, היא לא יכולה ליהנות מהכרה בפחת. מניסיוני, כאן אנשים נוטים להתבלבל בין הוצאות שוטפות להוצאות הוניות. הוצאות שוטפות, כמו דלק, תיקונים, ביטוח, אלה סיפור אחר. הן יכולות להיות מוכרות גם כשהרכב בבעלות פרטית, אבל הפחת? הוא עניין של בעלות.

אי הכרה בפחת היא בשורה פחות טובה, במיוחד לעסק שמתכנן לטווח ארוך. זה אומר שמלוא עלות רכישת הטנדר לא תתפרס כהוצאה לאורך מספר שנים. כלומר, הרווחים החייבים במס עלולים להיות גבוהים יותר, והמשמעות היא פחות כסף נשאר בקופה. פחות תזרים, פחות גמישות. אתה מבין את ההשלכות.

  • לא פחת: עלות הרכישה לא מקזזת מהרווחים.
  • כן הוצאות: דלק, תיקונים, וביטוח כן יוכרו.

הפער הזה משפיע ישירות על הרווחיות הנקייה והיכולת של החברה לצמוח. זה לא עניין שולי.

הוצאות שוטפות: הדרך להכרה מלאה גם ללא פחת

שוק הטנדרים בישראל, ובמיוחד אלה עם רישיון ג', מורכב. אז אתה רוצה להכניס את ההוצאות טנדר בחברה, למרות שהרכב רשום על שמך הפרטי? זה אפשרי, אבל דורש סדר וארגון.

נכון, לא תוכל להכיר בפחת על רכב שאינו רשום בבעלות החברה. אבל זה לא סוף הסיפור. הבשורה המשמחת היא שרוב ההוצאות השוטפות הקשורות לתפעול הטנדר, כן יכולות להיות מוכרות.

איך זה עובד בפועל?

  • כן – דלק
  • כן – תיקונים ותחזוקה
  • כן – ביטוח
  • כן – רישוי

העיקר הוא ליצור קשר ברור ושקוף בין השימוש העסקי לרכב הפרטי. כאן נכנס לתמונה "הסכם השימוש". זהו מסמך משפטי שמסדיר את היחסים בינך כבעל הרכב הפרטי לבין החברה שלך.

הסכם כזה צריך לפרט את תנאי השימוש, את אחריות החברה לתשלום ההוצאות, ואת אופי השימוש העסקי ברכב. חשוב שהוא יהיה חתום ומסודר. רואה החשבון שלך יבקש לראות אותו. רוב היועצים רק יגידו לך מה לעשות. כאן מצפים ממך לעשות את זה.

בלי הסכם שימוש חתום, יהיה קשה מאוד לרשום הוצאות טנדר בחברה. מעבר לזה, כדי שההוצאות יוכרו, הן חייבות להיות משולמות ישירות מחשבון הבנק של החברה. לא מכיסך הפרטי ורק אחר כך שיפוי. זה קריטי.

יש לכם תמיד לשמור על תיעוד מלא של כל הוצאה, חשבוניות, קבלות, פירוטי תשלום. זה מה שמאפשר לרואה החשבון שלך להכיר בהוצאות ולדאוג שאתה משלם כמה שפחות מסים. זו הדרך.

״אני אומר לכם את זה שחור על גבי לבן, אין פה סקיפת שווי, כי זה רכב מעל 3.5 טון. אין את ה-2.48% בתלוש.״
(ציטוט של קובי עמיגה, נשאר בדיוק כמו שהיה)

שווי שימוש: למה טנדר מעל 3.5 טון פטור?

שוק הרכב בישראל, ובמיוחד זה העסקי, מלא בדקויות מיסוייות. אבל כשמדברים על הוצאות טנדר בחברה, יש כאן משהו אחר לגמרי. זה לא עוד סתם רכב צמוד, אלא כלי עבודה עם יתרונות ברורים.

רובנו מכירים את מנגנון שווי השימוש, אותה "הטבה" מגולמת בתלוש השכר על שימוש ברכב חברה. למעשה, זהו סוג של מס המוטל על העובד עבור הזכות להשתמש ברכב החברה גם לצרכים פרטיים. החישוב די מורכב, אבל בגדול, הוא עומד כיום על 2.48% מעלות הרכב (כולל מע"מ ומיסוי נוסף) מדי חודש. סכום לא מבוטל שמתווסף לברוטו ומכביד על נטל המס של העובד, ובאופן עקיף, גם על התאגיד, בשל עלויות השכר הגדלות.

אבל כאן טמון אחד היתרונות הבולטים של טנדר מעל 3.5 טון. הדין הישראלי, מתוך הבנה שמדובר בכלי עבודה כבדים שפחות משמשים לנסיעות פנאי פרטיות, פוטר אותם לחלוטין מחובת זקיפת שווי שימוש.

אין 2.48% בתלוש.

המשמעות פשוטה: כל ההוצאות הקשורות לתפעול הרכב, דלק, ביטוח, טיפולים, יכולות להיות מוכרות במלואן כהוצאה עסקית בחברה, ללא זקיפת שווי שימוש לעובד. החיסכון המיסויי כאן הוא אדיר. זה מצב של "Win-Win" גם לחברה וגם למי שמשתמש ברכב בפועל. אתה יכול לנצל את הטנדר לעבודה, וליהנות מהטבת המס המשמעותית הזו.

"הבשורה הטובה, אין זקיפת שווי כי זה רכב מעל שלוש וחצי טון, אז אין לנו את ה-2.48% בתלוש."
(ציטוט של קובי עמיגה, נשאר בדיוק כמו שהיה)

תפקיד רואה החשבון בתהליך: הכוונה וליווי מקצועי

שוק הטנדרים בישראל מלא עד אפס מקום. אבל טנדר רשום על שמך הפרטי שאתה רוצה להכניס לחברה? זה משהו אחר לגמרי. במקום עוד התלבטות סתמית, כאן מדברים על ביצוע בשטח.

האם הטנדר שלך יכול להיות הוצאה עסקית?

רכב מסחרי, ובמיוחד טנדר בעל רישיון ג', יכול להיות נכס משמעותי עבור העסק שלך. השאלה היא איך ממקסמים את היתרונות שלו מבחינה חשבונאית. במקרה שהטנדר רשום על שמך הפרטי ואתה רוצה להכניס אותו כהוצאה בחברה, יש כמה דברים חשובים שכדאי לדעת.

האמת, רואה החשבון שלך הוא פה המפתח. בלעדיו, אתה עלול למצוא את עצמך מסובך בבירוקרטיה ובטעויות יקרות. הבנה מעמיקה של תקנות המס בישראל היא קריטית, במיוחד כשמדובר ברכבים מסוג זה.

רוב בעלי העסקים נותנים לעצמם עצות. הוא נכנס איתך לעובי הקורה.

הדבר הראשון שצריך להבין הוא שאי אפשר להכיר לך בפחת על הטנדר אם הוא רשום על שמך הפרטי. פחת הוא הוצאה המוכרת באופן שוטף בעסק, אבל הוא דורש שהנכס יהיה רשום על שם החברה. זו נקודה מהותית שיש לזכור, והיא מבליטה את חשיבות התכנון המוקפד מראש.

אבל יש גם בשורות טובות: הוצאות טנדר בחברה, למרות הרישום הפרטי, בהחלט יכולות להיות מוכרות.

הבשורה הטובה ביותר? אין סעיף שווי שימוש. כן, שמעת נכון. מאחר שמדובר ברכב מעל 3.5 טון, אין עליך את נטל תוספת שווי השימוש (אותם 2.48% מהעלות) לתלוש השכר שלך, מה שמהווה חיסכון משמעותי.

איך זה עובד בפועל?

  1. בניית הסכם שימוש מפורט בין הבעלים הפרטי (אתה) לבין החברה.
  2. כל הוצאות הטנדר, ללא יוצא מן הכלל, משולמות ישירות על ידי החברה.
  3. תיעוד קפדני של כל הוצאה, דלק, תיקונים, ביטוח, טיפולים.
  4. התנהלות שקופה ומקצועית מול רשויות המס.

"אם אתם רוצים לשלוט בכספים, לשלוט בנתונים, לשלוט בהוצאות ולשלם כמה שפחות מיסים, יש דרך קדימה."
(ציטוט של קובי עמיגה, נשאר בדיוק כמו שהיה)

אם אתה מחפש יועץ שיגיד לך "מה לעשות", יש המון. אם אתה מחפש מלווה מקצועי שיודע איך להכניס הוצאות טנדר בחברה בצורה חכמה ומסודרת, ולהבטיח שתעמוד בכל דרישות החוק, רואה חשבון מתאים זה בדיוק מה שאתה צריך.

סיכום

שוק העסקים בישראל עמוס בהזדמנויות ואתגרים, במיוחד כשמדובר בניהול כלי רכב כחלק מהפעילות העסקית. הכנסת רכב פרטי, ובפרט טנדר בעל רישיון ג', כהוצאה מוכרת בחברה היא לא עניין של מה בכך. נדרשת הבנה מעמיקה של רזי המס ותכנון קפדני כדי למנוע הפתעות, ולמקסם את ההכרה בהוצאות טנדר בחברה.

הדגש שלנו הוא תמיד על פעולה חכמה. אתה רוצה שההוצאות האלה יוכרו. רוב בעלי העסקים פשוט משלמים ו"מקווים לטוב". הם מפספסים פה הרבה כסף שפשוט הולך לאיבוד.

  • לא תוכר הטבת פחת על הרכב (כי אינו בבעלות החברה).
  • כן יוכרו ההוצאות השוטפות.
  • אין זקיפת שווי שימוש, בשורה נהדרת!

חשוב לזכור, אין קיצורי דרך. הבסיס לכל הכרה הוא הסכם שימוש מנוסח כהלכה בין בעל הרכב (אתה הפרטי) לבין החברה, ושהחברה תשלם את כל העלויות השוטפות. רק כך, רואה החשבון שלך יוכל להכיר לך בהוצאות הטנדר כהוצאה עסקית לגיטימית.

כדי לשלוט באמת בכספים שלך, להבין לעומק את מנגנוני המס ולשלם כמה שפחות, צריך ללמוד איך המערכת עובדת. זו לא רק עצה טובה. זו חובה. תכנון מס נכון הוא לא פריבילגיה, זאת מיומנות קריטית לכל עסק שרוצה לשרוד ולשגשג.

"אם אתם גם רוצים לשלוט בכספים, לשלוט בנתונים, לשלוט בהוצאות ולשלם כמה שפחות מיסים, משאיר לכם פה קישור לקורס לפגוש את הכסף. רואה חשבון קובי עמיגה ואני ביחד נלמד אתכם איך לטפל בכספים בצורה הטובה ביותר כדי שתוכלו לפגוש כמה שיותר מהם."
(ציטוט של המומחה, נשאר בדיוק כמו שהיה)

שאלות נפוצות

האם ניתן להכיר בפחת על טנדר הרשום על שם פרטי?
לא, לא ניתן להכיר בפחת על טנדר הרשום על שם פרטי, כיוון שזאת הוצאה הונית שניתנת להכרה רק כאשר הנכס (הרכב) רשום על שם החברה.
האם יש הגבלת שווי שימוש על טנדר ברישיון ג'?
הבשורה הטובה היא שאין חובת זקיפת שווי שימוש לרכב מסוג טנדר מעל 3.5 טון, מה שאומר שלא תחויבו ב-2.48% (או אחוז אחר) משווי הרכב כהטבת מס בתלוש השכר.
אילו תנאים נדרשים כדי שהוצאות הטנדר יוכרו בחברה?
כדי שהוצאות הטנדר יוכרו, יש צורך בהסכם שימוש מול החברה וכן שכל ההוצאות השוטפות (דלק, תיקונים וכד') ישולמו בפועל על ידי החברה ולא על ידי בעל הרכב באופן פרטי.
מי צריך לטפל בהכרה בהוצאות הטנדר בחברה?
רואה החשבון של החברה הוא הגורם המקצועי שצריך לטפל בהכרה ורישום ההוצאות בספרי החברה, וזאת בהתאם להוראות פקודת מס הכנסה והתקנות הרלוונטיות.
מדוע חשוב להתייעץ עם רואה חשבון בנושא זה?
התייעצות עם רואה חשבון חיונית על מנת לוודא עמידה בכל דרישות המס, למנוע טעויות יקרות ולמקסם את ההכרה בהוצאות באופן חוקי ותקין.




תמונה של אלעד הדר - מנכ"ל חברת Success
אלעד הדר - מנכ"ל חברת Success

אלעד הדר מנכ"ל חברת Success ייעוץ עסקי מתמחה בליווי וייעוץ עסקי ומחולקת למספר אגפים בתחומים שונים, להלן פירוט המחלקות השונות: ייעוץ עסקי, ייעוץ פיננסי, ייעוץ שיווקי וייעוץ ארגוני. לפרטים נוספים אתם מוזמנים לצור איתנו קשר.

הצטרפו עכשיו להצלחה

חברת Success ייעוץ עסקי המובילה בישראל והצוות המנצח שלנו דואגים למכירות, לשיווק, גיוס העובדים, הכשרה, פיננסים, ארגון, לידים וכל מה שצריך כדי להגדיל עסקים בצורה יוצאת דופן. 

די להיות היחיד שדואג לעסק שלך?

בחנו את העסק Online
באותו העניין
באים לפה הרבה?
צרו קשר עכשיו ונתאם פגישה!
עלות פגישה 1800₪+מע"מ או על בסיס מקום פנוי ב-50% הנחה
דילוג לתוכן