תשמרו על ערך המותג שלכם  – שיווק 

מי שאחד העין יראה שמאחורה, יש לי ארגזים של שוקולדים של עלית. כל מי שביקר אותי בחדר יודע שאני תמיד מחזיק שפע גדול של ממתקים. אצלי בחדר, לכל מי שרוצה, אני משתדל לא לגעת בזה אחרי שירדתי במשקל, אבל היום אנחנו הולכים לדבר על עלית כמותג ששומר על האיכות שלו. אז ככה הכל מתחבר ביחד, כי ביום הולדת של אשתי הלכנו לסדנת שוקולד אצל שוקולטייר, כזה שעושה שוקולדים הכי איכותיים שיש ומסתבר. שהעליתי שכרה את שירותיו כדי לייצר להם איזשהו שוקולד חדש. אני לא אמסור פרטים כמובן בשביל לשמור על צנעת הפרט של עלית ושלא. הוא סיפר לי כמה מותג מדהים המילית, הוא אומר תשמע, עבדנו המון המון זמן על המוצר. הם הכינו את כל הליין. הם הכינו את כל ההשקעה, אבל כשהגיע מועד ההשקה, למרות ההשקעה הגדולה, וכשמדובר השקעה גדולה בגופים כאלה, זה יכול להיות מאות אלפים או מיליונים. הם החליטו שהאיכות לא מספיק גבוהה בשביל מה שהם רוצים לצאת איתו לשוק, והם פשוט ביטלו את הכול והם מחקו את הפרויקט לחלוטין. שמעתם נכון ביטלו את הפרויקט ומחקו אותו לחלוטין. כל הכסף הלך לפח. אז זהו, שהוא לא הלך לפח. הוא למעשה הלך בשביל לשמור על המוניטין לקחת מוצר שהוא לא מספיק טוב לצאת איתו לשוק. זה יכול להיות משהו שיקלקל נזק של מוניטין של עסק שנבנה כל כך הרבה שנים והנזק הרבה יותר גדול ולהבדיל. בהמשך לחגיגות יום ההולדת הלכנו הבוקר אני ואשתי, ביחד עם זוג חברים למסעדה, שהבאנו אותה הרבה מאוד פעמים. למעשה היינו שם לא מעט, וזה מסעדה שהייתה מגישה בבוקר באופן מאוד מאוד עשיר. אני בכוונה לא מזכיר שמות כדי לא לפגוע, חס וחלילה בפרנסה של אף אחד. הבוקר כשהגענו, אנחנו שואלים איפה הגופה? זנות היא שמה מאז הקורונה הפסקנו לעשות בופה. זה סוג של יותר משהו. בופה אישי עכשיו לא גופה ולא אישי, אלא מדובר במשהו שפשוט מגישים לך מזל. טים כאלה צלחות קטנות לשולחן רחוק מן השפע והמבחר רחוק מהטעם . לא היה מספיק כמות. והאמת שגם לא היה נעים, כי פתאום אתה צריך שירות לכל דבר ובו תמלא לי כרובית ובו תמלא לי זה זה הפך להיות קצת יותר חוויה כמו במסעדה מזרחית. מה שלא כיוון. המחיר יצא לארוחת בוקר של ארבעה אנשים תקשיבו טוב, מעל חמש מאות שקלים וכולנו יצאנו בתחושה ממש ממש לא טובה. אז קודם כל לשם, כנראה כבר לא נלך אחרי ששנים המלצנו על המקום ואני יכול להגיד לכם מה ההבדל בין עלית לבין אותם מסעדה. 

עלית מבינה מה החשיבות בלי לשמור על המותג שלה ולא מוכנה להתפשר גם למטרות רווח, ולעומת זאת אותה מסעדה בשביל לעשות כרגע רווח מהיר בתירוץ כזה או אחר של להתאים את עצמה לנסיבות. הרי קורונה כבר עברה מזמן, והם יכלו מזמן לחזור. מה שהם עשו הם פשוט ראו שזה הרבה יותר כלכלי להגיש שישי ובוא נמשיך עם התירוץ של הקורונה על מנת להמשיך. בצורת הגשה הזאת והם פשוט מאבדים את הלקוחות שלהם, מה שהסביר לי מהר מאוד איך זה שביום שישי, כשאני נמצא שם כמעט ואין אנשים במסעדה, ולהבדיל לפני כן היינו צריכים להזמין מקום, והיה תור ובקושי אכפת לשבת. אז חברים. יש כאן מסר מאוד מאוד ברור, בפעם הבאה שאתם מייצרים מוצר מוציאים עובד לשטח, מייצרים תוצר מסוים, נותנים שירות, תדאגו שהוא יהיה ברמת השירות שאתם רוצים, ומעבר לזה ואם אתם לא שבעים רצון ולא בטוחים במוצר או באיכות השירות. עדיף לא להוציא אותו בכלל, אם אתם רוצים מותג שמעריך חיים וה למשך תקופה ארוכה, אתם צריכים לבנות את המוניטין שלכם כשם טוב יותר טוב משמן טוב. לנסות לעשות כרגע קצת רוח או קופה להגדיל את הרווחיות על חשבון השם שלכם, יפגע לכם הרבה יותר במוניטין אז לכו לראות מה פוגע לכם היום בהכנסות ואיך אתם יכולים לשפר את זה. בבניית המוניטין שלכם.

תמונה של אלעד הדר - מנכ"ל חברת Success
אלעד הדר - מנכ"ל חברת Success

אלעד הדר מנכ"ל חברת Success ייעוץ עסקי מתמחה בליווי וייעוץ עסקי ומחולקת למספר אגפים בתחומים שונים, להלן פירוט המחלקות השונות: ייעוץ עסקי, ייעוץ פיננסי, ייעוץ שיווקי וייעוץ ארגוני. לפרטים נוספים אתם מוזמנים לצור איתנו קשר.

שיווק העסק הקטן
הצטרפו עכשיו להצלחה

חברת Success ייעוץ עסקי המובילה בישראל והצוות המנצח שלנו דואגים למכירות, לשיווק, גיוס העובדים, הכשרה, פיננסים, ארגון, לידים וכל מה שצריך כדי להגדיל עסקים בצורה יוצאת דופן. 

די להיות היחיד שדואג לעסק שלך?

בחנו בחינם את העסק Online
באותו העניין
באים לפה הרבה?
השאירו פרטים עכשיו וקבלו פגישת ייעוץ מקצועית ללא עלות