מקווה שיהיה לכם סבלנות להקשיב עד הסוף רק להקראת התגובה שלה

מקווה שיהיה לכם סבלנות להקשיב עד הסוף רק להקראת התגובה שלה

שוק העבודה בישראל מלא עד אפס מקום בייעוץ על התפתחות קריירה לעצמאים. אבל התפתחות מקצועית לשכירים? זה סיפור אחר לגמרי. במקום מסלולי קריירה קבועים מראש, כאן מדברים על פריצת גבולות ושינוי גישה מהשורש.

עצמאי מול שכיר: תפיסות שונות של הצלחה

שמע לי, השוק מלא בכל מיני תיאוריות על איך להצליח. אבל רובן פוסחות על נקודה אחת מהותית: ההבדל במוטיבציה בין עצמאי לשכיר. עצמאי, אתה מנהל? אין מי שיגיד לך "לא". כל שעת עבודה שאתה משקיע בשבע בבוקר, היא קאש ישיר לכיסון שלך. אתה רואה את התוצאות, מבין שאתה בונה משהו.

לעומת זאת, עובד ממוצע? משקיע שעות, מדמם בדם יזע ודמעות, והרווח? הולך לכיס של מישהו אחר. אין פלא שהרבה שכירים מרגישים שחוקים.

"כשאתה עובד במקום מסוים ההצלחה שלך זה היכולת שלו לשלם לכם משכורת. וככל שלבן אדם יהיו לו תוצאות טובות יותר, אפשר לשלם לו יותר שכר ויהיה לו תגמול יותר טוב."
(ציטוט של [שם], נשאר בדיוק כמו שהיה)

אבל האמת היא שזו גישה בעייתית. לא כל בעלי עסקים עשירים, ולא כל השכירים עניים. למעשה, יש לא מעט עשירים שהם בכלל שכירים. זה לא קשור למעמד, זה עניין של גישה.

אז מה ההבדל?

  • לא עובד רק בשביל מישהו אחר.
  • כן מבין שההצלחה שלי היא ההצלחה שלו.

אם אתה שכיר ומרגיש שלא מעריכים אותך, אולי הגיע הזמן לעבור למקום אחר. אבל לפני שאתה עושה צעדים, תבין: להתקדם בחיים ובקריירה זה לא לדפוק שעון ולחזור הביתה לנטפליקס (שאין לי שום דבר נגדה). זה להציב יעדים ולכבוש אותם. זה להשקיע בעצמך, ללמוד ולהתפתח. התפתחות מקצועית לשכירים היא קריטית לא פחות, ואולי אף יותר.

זה לגמרי אפשרי להתפתח גם כשכיר. מי שיזום, יעשה דברים חדשים, ולא יראה את עצמו פראייר, הוא זה שישגשג. מי שיסכים להשקיע? יצמח. אני מכיר כאלה שהתחילו כשכירים והפכו לשותפים בעסקים שהם ניהלו. זה לא קסם. זה הכל בראש.

תיקון הטעות: האמת על הצלחה בקריירה

שוק העבודה מלא במיתוסים על עצמאים ושכירים. רבים חושבים שרק כבעל עסק אתה יכול להצליח באמת, להרוויח הרבה ולנהל לו"ז גמיש. אבל האמת? שונה לחלוטין.

הרבה מאוד מהעשירים בעולם הם דווקא שכירים. כן, שמעתם נכון. הם לא הקימו אימפריות בעצמם, אלא טיפסו בסולם הדרגות בחברות קיימות, לעיתים קרובות והגיעו לדרגות הבכירות ביותר עם שכר אגדי וחבילות תגמול שלא היו מביישות בעלי מניות. וזה לא רק בארה"ב. גם בישראל.

האמת, זה הכל עניין של גישה.

כשאתה מגיע עם גישה שלפיה כל עבודה היא השקעה בעצמך, בקידום שלך, אתה מבין את התמונה הרחבה. ההצלחה שלך במקום העבודה היא היכולת של המעסיק שלך לשלם לך יותר. ככל שאתה תורם יותר, ככל שהתוצאות שלך טובות יותר, כך הערך שלך עולה. ואז? אז אפשר לדרוש יותר. אפשר לקבל יותר. זה לא עובד בשביל "הוא", זה עובד בשבילך.

  • לא "לעבוד בשביל מישהו אחר".
  • כן: להשקיע בעצמך, לפתח את היכולות שלך.
  • לא "לדפוק שעון וללכת הביתה".
  • כן: להציב יעדים, להתפתח ולהתקדם.

מה קורה אם לא מעריכים אותך?

פשוט מאוד: עוברים מקום. יש מספיק חברות שמוכנות להעריך כישרון ומסירות. המסר הוא לא להיתקע במקום לא מתגמל, אלא להביא את עצמך למצב שבו אתה נכס יקר ערך לכל ארגון. התפתחות מקצועית לשכירים היא לא מותרות, היא הכרח. אלה שיוזמים, חושבים מחוץ לקופסה, ולא נכנסים למנטליות של "פראיירים", הם אלה שמתקדמים. הם אלה שמוכנים להשקיע מעבר לשעות המוגדרות, לא כי הם חייבים, אלא כי הם רואים בזה הזדמנות צמיחה. חלקם, עם השנים, אף הופכים לשותפים בעסקים שהם מנהלים בפועל. הכל בראש שלכם.

"אם אתם רוצים להתקדם בחיים ובעסקים ולחיות חיים מלאים, אל תחפשו לדפוק שעון ולחזור כמה שיותר מוקדם הביתה לנטפליקס… אלא תבינו שלחיות חיים מלאים זה להציב יעדים ולעמוד בהם. זה להעמיד לעצמכם אתגרים ולנצח אותם. זה להשקיע ולהתפתח."
(ציטוט של הדמות הראשית, נשאר בדיוק כמו שהיה)

המרכיב הסודי להתקדמות: גישה חיובית ויוזמה

שמע לי, השוק מלא באנשים שחושבים "עבדתי קשה, לא קיבלתי מספיק". אבל יש דרך אחרת. כשאתם רואים את ההצלחה של המעסיק כשלהם, ושוכחים שזו גם ההצלחה שלכם, אתם מפספסים משהו גדול. זו הגישה שמכריעה.

רוב השכירים רואים עצמם נופלי שכר. הוא? רואה את עצמו שותף.
וזו לא פילוסופיה יפה.
זו מציאות כלכלית.

כי ככל שהארגון מצליח יותר, כך היכולת שלו לשלם לך גדלה. תחשוב על זה לרגע: אם אתה עובד בסביבה שמרוויחה ויציבה, המשכורת שלך בעצם מובטחת. ההשקעה שלך במקום העבודה, היוזמה שאתה מביא, כל אלה לא הולכים רק לכיס של הבוס. הם חוזרים אליך, בצורה של ביטחון תעסוקתי, אפשרויות קידום, ולפעמים גם בתגמולים כספיים. התפתחות מקצועית לשכירים היא לא רק קורסים והשתלמויות, היא בראש ובראשונה גישה פרואקטיבית.

מה זה אומר בפועל?

  • כן – לחשוב כמו בעל עסק.
  • לא – רק לדפוק שעון וללכת הביתה.
  • כן – לחפש יעדים ואתגרים.
  • לא – להאשים את המערכת.

שכירים עם גישה כזו הם אלה שמתקדמים. הם לא מחכים שיגידו להם מה לעשות. הם לוקחים יוזמה, הם מציעים פתרונות, והם רואים את התמונה הגדולה. ככל שתהיה יותר פרודוקטיבי ותוביל לתוצאות, כך הסיכוי שידעו להעריך אותך – ולשלם לך בהתאם – גדל משמעותית. אם זה לא קורה? יש עבודה חדשה. פשוט ככה. אבל קודם כל, זה בראש שלך. הכל עניין של גישה.

אם אתם חושבים שאתם כל פעם עובדים למען מישהו אחר תשנו את הגישה. כי בסופו של דבר, כשאתם עובדים במקום מסוים ההצלחה שלכם זה היכולת שלו לשלם לכם משכורת. וככל שלבן אדם יהיו לו תוצאות טובות יותר, אפשר לשלם לו יותר שכר ויהיה לו תגמול יותר טוב. אם לא יודעים להעריך אתכם באותו מקום עבודה, אז פשוט תעברו מקום עבודה. (ציטוט של [שם], נשאר בדיוק כמו שהיה)

הערכה עצמית והשקעה בכם: מתי לעבור הלאה?

אתם משקיעים את הנשמה, מגיעים מוקדם, נשארים מאוחר, ועדיין מרגישים תקועים. זה קורה. הרבה שכירים חווים את התחושה הזו, שבה הרווחים מהשקעה אישית הולכים למקום אחר, לא אליהם. מתי אתה באמת מבין שאין הערכה מספקת?

מניסיוני, הסימנים די ברורים.

  • לא: העבודה שלך נבלעת ביום-יום, בלי שמישהו באמת שם לב ל"אקסטרה מייל".
  • כן: יש פער בין התפוקה שלך לבין התגמול, ודיאלוג פתוח לא משנה את המצב.

אם אתם חווים את זה, אתם כנראה לא לבד. זה בדיוק המקום שבו צריכה להיכנס לתמונה גישה אקטיבית בנוגע להתפתחות מקצועית לשכירים. כי ההצלחה שלכם היא היכולת של המעסיק לשלם לכם משכורת. וככל שאתם מביאים תוצאות טובות יותר, ככה יכולים לשלם לכם יותר.

אם אתם מרגישים שאתם פשוט לא מקבלים את ההכרה או השכר שמגיע לכם, והשיחות עם המנהלים לא נושאות פרי, אז הגיע הזמן לחשוב על הצעד הבא. חיים מלאים זה להציב יעדים ולעמוד בהם. זה לא לדפוק שעון ולחזור הביתה לנטפליקס.

"אם אתם חושבים שאתם כל פעם עובדים למען מישהו אחר תישנו את הגישה. כי בסופו של דבר, כשאתם עובדים במקום מסוים ההצלחה שלכם זה היכולת שלו לשלם לכם משכורת. וככל שלבן אדם יהיו לו תוצאות טובות יותר, אפשר לשלם לו יותר שכר ויהיה לו תגמול יותר טוב. אם לא יודעים להעריך אתכם באותו מקום עבודה, אז פשוט תעברו מקום עבודה." (ציטוט של [שם], נשאר בדיוק כמו שהיה)

זה משנה הכל. כי במקום עבודה שלא יודע להעריך, אין מקום לצמיחה. תנו לעצמכם את המתנה של הבנת הערך שלכם. כי רק כך תשיגו את מה שמגיע לכם.

חיים מלאים וקריירה מספקת: לא רק לדפוק שעון

"חיים מלאים", לכל אחד יש הגדרה משלו, אבל כמעט אף אחד לא יגיד שזה רק לדפוק כרטיס ולחכות לסוף היום. זה עמוק יותר מפשוט להגיע הביתה מהר לנטפליקס, כמה שנהנה ממנה. זה קשור קשר ישיר לאופן שבו אנחנו תופסים את המקום שלנו, את התרומה שלנו, ואת השאיפות שלנו.

האמת, זה עניין של גישה. אתה קם בבוקר עם תפיסה שאתה עובד בשביל מישהו אחר? שינית את הגישה שלך. הצלחה שלך כשכיר היא המפתח ליכולת של המעסיק שלך לשלם לך משכורת טובה יותר. ככל שהתוצאות שלך טובות יותר, כך כוח המיקוח והתגמול שלך גבוהים יותר. וזה לא רק על כסף. זה על להרגיש שאתה משמעותי.

  • לא לדפוק שעון.
  • כן להציב יעדים.
  • לא לוותר על אתגרים.
  • כן לנצח אותם.

ההשקעה שלנו בעבודה, בזמן, במאמץ, בלמידה, היא השקעה בעצמנו. זו התפתחות מקצועית לשכירים, והיא קריטית. לא מדובר רק בעצמאים שמפתחים את העסק שלהם. שכירים שיוזמים, חושבים מחוץ לקופסה ועושים דברים חדשים, הם אלה שמתקדמים. הם לא רואים את עצמם כ"פראיירים" שעובדים עבור מישהו אחר, אלא כשחקנים מרכזיים בהצלחת הארגון.

אם אתם רוצים להתקדם בחיים ובעסקים ולחיות חיים מלאים, אל תחפשו לדפוק שעון ולחזור כמה שיותר מוקדם הביתה לנטפליקס, אלא תבינו שלחיות חיים מלאים זה להציב יעדים ולעמוד בהם. זה להעמיד לעצמכם אתגרים ולנצח אותם. זה להשקיע ולהתפתח. (ציטוט של הדמות הראשית, נשאר בדיוק כמו שהיה)

אותם שכירים, שבסופו של דבר הופכים להיות שותפים בעסק, הם ההוכחה הטובה ביותר לכך. הכל בראש.

סיכום: להתפתח, להצליח, בכל מסלול

דיברנו מספיק על ההבדלים בין בעלי עסקים לשכירים. הגיע הזמן לשבור קצת מיתוסים. הגישה של "אני פראייר כי אני עובד בשביל מישהו אחר" פשוט לא משרתת אותך. זו לא מציאות, זו בחירה. אתה חייב לשנות את המיינדסט הזה, ומהר.

המציאות היא שאתה יכול לפרוח גם כשכיר. אל תחכה שמישהו אחר ידחוף אותך. קח אחריות. תבין שלחיים מלאים ומרגשים מגיעים דרך הצבת יעדים ואתגרים, ואז, פשוט לנצח אותם. אם המקום הנוכחי לא מעריך אותך, אל תבזבז זמן.

קפוץ למקום אחר.

התפתחות מקצועית לשכירים היא לא מיתוס. הרבה מאוד עשירים בעולם התחילו בכלל כשכירים, והשכילו להתפתח ולהצליח גם במסגרת הזו. אם אתה מוכן להשקיע בעצמך, ללמוד, ליזום, ולפעול, הכל פתוח בפניך. אתה יכול להגיע למעמד ולשכר שלא דמיינתם.

אם אתם רוצים להתקדם בחיים ובעסקים ולחיות חיים מלאים, אל תחפשו לדפוק שעון ולחזור כמה שיותר מוקדם הביתה לנטפליקס… אלא תבינו שלחיות חיים מלאים זה להציב יעדים ולעמוד בהם. זה להעמיד לעצמכם אתגרים ולנצח אותם. זה להשקיע ולהתפתח.

(ציטוט של הדמות הראשית, נשאר בדיוק כמו שהיה)

אתה יכול להפוך לשותף, אתה יכול להגדיל שכר, אתה יכול להיות אבן יסוד בחברה. הכל תלוי בכמה אתה מוכן לשנות את הגישה שלך. זה בראש שלך, ויש לך את הכוח לשלוט בזה.

שאלות נפוצות

האם שכירים יכולים להרוויח יותר מבעלי עסק?
בהחלט. ישנם שכירים רבים המרוויחים שכר גבוה מאוד, לעיתים אף יותר מבעלי עסקים. זה תלוי בתחום, בביקוש, בכישורים ובגישה שלהם לעבודה ולקריירה.
מהי הגישה הנכונה להתפתחות בקריירה?
הגישה הנכונה היא להבין שההשקעה שלכם בעבודה תורמת ישירות להצלחת המעסיק, ובהתאם לכך, גם לשכר ולמעמד שלכם. יוזמה, למידה מתמדת והצבת יעדים הם מרכיבים חיוניים.
כיצד עובד שכיר יכול למנוע שחיקה?
שחיקה נגרמת לרוב מתחושת חוסר משמעות או חוסר התקדמות. עובד שכיר יכול למנוע שחיקה על ידי הצבת יעדים אישיים, חיפוש אתגרים חדשים, למידה והתפתחות מתמדת, ושינוי מקום עבודה אם אינו מוערך.
האם כדאי לעזוב עבודה אם אני לא מוערך?
אם אתם מרגישים שאינכם מוערכים במקום עבודתכם ואין אופק לשינוי, מומלץ לשקול לעבור למקום עבודה אחר שיעניק לכם את ההערכה והתגמול ההולמים. שינוי כזה יכול להוביל לצמיחה והתפתחות.
מה הקשר בין יעדים אישיים להתקדמות בקריירה?
הצבת יעדים אישיים מאפשרת לכם למדוד את ההתקדמות שלכם, להישאר ממוקדים ולחתור למצוינות. עמידה ביעדים אלו תורמת להתפתחות מקצועית, למוטיבציה ולשביעות רצון מהעבודה.
האם נטפליקס פוגעת בהצלחה?
אין שום דבר פסול בצפייה בנטפליקס או בפעילויות פנאי אחרות. הבעיה נוצרת כאשר פנאי הופך לעיסוק עיקרי ומונע מכם להשקיע בעבודה, בהתפתחות אישית ובקידום יעדים ארוכי טווח.




תמונה של אלעד הדר - מנכ"ל חברת Success
אלעד הדר - מנכ"ל חברת Success

אלעד הדר מנכ"ל חברת Success ייעוץ עסקי מתמחה בליווי וייעוץ עסקי ומחולקת למספר אגפים בתחומים שונים, להלן פירוט המחלקות השונות: ייעוץ עסקי, ייעוץ פיננסי, ייעוץ שיווקי וייעוץ ארגוני. לפרטים נוספים אתם מוזמנים לצור איתנו קשר.

הצטרפו עכשיו להצלחה

חברת Success ייעוץ עסקי המובילה בישראל והצוות המנצח שלנו דואגים למכירות, לשיווק, גיוס העובדים, הכשרה, פיננסים, ארגון, לידים וכל מה שצריך כדי להגדיל עסקים בצורה יוצאת דופן. 

די להיות היחיד שדואג לעסק שלך?

בחנו את העסק Online
באותו העניין
באים לפה הרבה?
צרו קשר עכשיו ונתאם פגישה!
עלות פגישה 1800₪+מע"מ או על בסיס מקום פנוי ב-50% הנחה